Az eszközök kihelyezése és szerelése befejeződött, jelenleg az energiatermelő berendezések csatlakoztatása történik az áramszolgáltató rendszerére.

Napelemeket telepítettek a Fonoda utcai épületegyüttes tetőszerkezetére. A fejlesztés a telepet üzemeltető Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. saját beruházása, amely több mint 11 millió forintból valósul meg.

A frissen telepített napelemek termelik meg az áramot a többi közt a hűtőkamra és az új klímaberendezés ellátásához, valamint segítségükkel kiválható a fűtéséhez használt gázkazán. A beruházás során több nyílászárót is modernebbre cseréltek. A telep így havi szinten többszázezer forintot spórolhat meg a rezsiköltségeken a modernizálással.

A Városgazda arra törekszik, hogy az üzemeltetésébe tartozó telephelyek fenntartása és az általa nyújtott szolgáltatások a miskolciaknak minél kevesebb adóforintjába kerüljön, emellett a lehető legjobb színvonalon működjenek, szem előtt tartva a környezetvédelmi szempontokat. Ennek megfelelően, a Fonoda utcai beruházáshoz hasonló jellegű energetikai fejlesztés van folyamatban a Zsarnai Piacon is. A Szentpéteri kapuban üzemeltetett temetőgondnokság épületén tavaly kezdődött egy energiahatékonysági átalakítás, és folyamatban van a takarékosabb fűtési rendszer kialakítása a Miskolci Állatkertben is – áll a Városgazda által kiadott közleményben.