Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Te is imádod a mini tusfürdőt, mini krémeket, amiket mindig magaddal viszel, ha a hotel fürdőjében találsz? Olyan cukik! Nos, ennek most vége!

Egy korszak véget ér Európában. Az EU úgy döntött, leszámol ezekkel a kisebb formátumú piperékkel, mert hiába praktikusak és segítenek sokat az utazóknak, a környezetet sokkal nagyobb mértékben károsítják, mint gondolnánk. Egy felmérés szerint, ha most nem fogják vissza a műanyagcsomagolások nagymértékű használatát, 2030-ra akár 46%-kal is nőhet a műanyagszemét mértéke.

A biológiailag lebomlani képtelen nejlonzacskók és szívószálak tiltása után a következő termékcsoport a hoteles mini piperéké, a zöldség- és gyümölcscsomagolásoké lesz. Mindent el fognak követni annak érdekében, hogy inkább újratölthető palackos, előre felszerelt adagolókkal dolgozzanak a hotelek. Még akkor is, ha a szállóvendégek egyszerűen imádják használni, hazavinni, birtokolni ezeket az apró krémeket, géleket.

Lássuk be, hiába praktikus, hogy, amennyiben hotelben szállunk meg, nem kell magunkkal vinni a tisztálkodószerek egy részét… ez az egész tényleg fájdalmas pazarlás.

A szabály pontos életbeléptéről még nem tudunk, de bizonyára megsürgetik az intézkedést.