A magyar csapat legjobb dobói: Garbin 16, Jovanovic 11, Aho 10, Charles 10

Az NB I-ben bronzérmes DVTK az előző szezonban a csoportkörben szerepelt, 14 alapszakasz meccséből kellemes meglepetésre hatot megnyert, és csoportjában a hatodik helyen fejezte be első idényét az Euroligában – írja a dvtk.eu.

A nagy tétnek megfelelően meglehetősen idegesen kezdték a találkozót a csapatok, de aztán a vendégek találták meg hamarabb a ritmusukat, és a szünetben néhány ponttal ők vezettek. A fordulás után ugyan voltak felvillanásai a házigazdáknak, de a DVTK egyre inkább érvényre juttatta nagyobb tudását, és megérdemelten diadalmaskodott (48-63) az angol fővárosban. A DVTK HUN-Therm felettébb bizakodhatva várhatja a következő meccset.

London Lions (brit) – DVTK HUN-Therm 48-63 (15-14, 11-17, 13-14, 9-18)   

A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Miskolcon. A selejtező három párharcának a győztesei jutnak az Euroliga csoportkörébe, a vesztesek pedig az Európa Kupában indulnak.    

Az NB I-ben második SERCO UNI Győr az Euroliga főtábláján kezd, a bajnok – és tavaly Euroliga-győztes – Sopron Basket viszont anyagi problémák miatt visszalépett a nemzetközi kupaküzdelmektől.

(Forrás/nyitókép: dvtk.eu)