Pénteken este Miskolc Extraligás férfi csapata a Kecskemétet fogadta a bajnokság 9. fordulójában.

Ezen a mérkőzésen mindkét csapat bemutatta a sportág minden szépségét. Komlósiék mindent beleadta, szívüket lelküket, de a végül a Hírős városik nyertek 2:3 arányban.

Az újonc hazaiak egy kifejezetten izgalmas mérkőzést játszottak a Kecskeméttel. Legjobbjuk a 20 éves Fenyvesi Dániel volt 25 ponttal, de a 22 pontos Komlósi és a 18 egységig jutó Árva is hozzá tudott tenni a játékhoz. Az ötjátszmás ütközetet nyerő Kecskemétből Varga Péter – akárcsak korábban a Kaposvár ellen – most is villogott, 24 pontig jutott. Kecskeméti 18, Farkas 16, Boldizsár 14 ponttal zárta a találkozót, utóbbi 5 blokkot is bemutatott – írják a hunwolley.hu oldalon.

MEAFC-Miskolc – Kecskeméti RC 2:3 (22, -19, -22, 21, -17)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 150 néző. V.: Varga, Szarka.
MEAFC: Szabó P. 2, Kanellopulosz 2, Fenyvesi 25, Csizmadia 13, Komlósi 22, Árva 18. Csere: Dudás (liberó), Kozsla 5, Simkó, Kovács. Vezetőedző: Bagó László
KECSKEMÉT: Balla 1, Kecskeméti 18, Boldizsár 14, Varga P. 24, Farkas P. 16, Gacs 9. Csere: Török Zs. (liberó). Vezetőedző: Deák Márk

Edzői értékelés:

Bagó László – Végig volt tartása a csapatnak, komoly mélységekből is megtaláltuk a felfelé vezető utat egészen meccslabdáig. Ezt most még nem sikerült megcsinálni, de jó úton járunk, és hamar eljön az idő amikor hasonló helyzetben ezt is meg fogjuk ugrani. Gratulálok mindkét csapatnak, igazán közönségszórakoztató produkció volt.

Deák Márk –A mai meccsen is sikerült saját magunkkal és az ellenféllel is küzdeni. Rengeteg hibával játszottunk, fejben máshol járunk. Szereztünk két pontot, de keserű szájízzel indulunk haza.

Szombaton Debrecenben lép pályára a MEAFC, ahol nem titkolt szándéka Árváéknak a pont vagy pontok begyűjtése. A mérkőzést élőben közvetíti majd a hazai csapat YouTube csatornája 13:30-tól.