Az októberben indult adománygyűjtés során idáig csaknem tízmillió forint gyűlt össze a Miskolci Nemzeti Színház javára, hangzott el a keddi sajtótájékoztatón.

Nemrég az MRCC – Miskolci Road Cycling Club közösségi kerékpározást hirdetett, mely során több mint félmillió forintot gyűjtöttek, amit teljes egészében a miskolci színháznak ajánlanak fel, hogy fedezni tudják a megemelkedett rezsiköltségeket.

– Példaértékű összefogásnak lehetünk szemtanúi, amire nem csak Miskolcon, hanem az egész országban büszkék lehetünk. Ha nem vigyázunk a kultúrára, bajban leszünk, éppen ezért biztatok mindenkit, hogy csatlakozzon a támogatókhoz, ne hagyják, hogy a válság hullámai átcsapjanak színházunk óratornya felett! – hangoztatta Veres Pál.

– Bármennyi is gyűlik össze, nekünk abból kell megoldani, hogy januárban és februárban is játszani tudjunk – emelte ki Béres Attila, a színház igazgatója. – És meg fogjuk oldani. A nézőkért. A miskolciakért. Ebben a városban nagyon sok mindenre lehet büszkének lenni. De amire a legbüszkébbek ennek a városnak a polgárai, az az, hogy kétszáz évvel ezelőtt itt nyitott meg az akkori Magyarország első kőszínháza, abból a pénzből, melyet a város lakói adtak össze, forintot forint mellé rakva. Ezért nem hagyhatjuk, hogy ez a színház bezárjon. Büszkévé kell tennünk az elődeinket.