Pénteken megkezdődik a tanév.

Az iskolai tanévkezdéshez igazodva szeptember 1-jétől érvénybe lép a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. őszi menetrendje.

A közlekedési társaság igazodva a nyári időszakhoz képest jellemzően nagyobb számú utazási igényekhez, a tavaly őszi menetrendhez hasonló sűrűségben indít többlet-járatokat az 1V-s villamosvonalon, az 1/1B-s, 3/3A-s, 6-os, 7-es, 14-es, 16-os, 19-es, 20-as, 29-es, 32-es, 34-es, 35-ös autóbuszvonalakon, valamint ismét közlekednek a 2-es villamosok is.

Szeptember 1-jétől a Bányaüzem végállomásról 7:08-kor, 7:22-kor, 7:32-kor és 7:44-kor induló 16-os autóbuszjáratok az Újgyőri főtér leszállóhelyről továbbközlekednek a Diósgyőri Kórházig, az Avas kilátó végállomásról 12:00 – 16:00 között induló 35-ös autóbuszvonal járatai pedig megállnak a Fényi Gyula tér megállóhelyen – közölte a társaság.

Az egyetemi tanévkezdéshez igazodva szeptember 11-től majd közlekednek a 22-es autóbuszvonal járatai is.

A közlekedési társaság azt is kiemelte, hogy ha valaki tanulóbérlettel szeretne utazni, ahhoz érvényes diákigazolványra vagy – ennek hiányában – oktatási igazolásra van szüksége. A tanulóbérleted csak ezzel együtt érvényes. A bérletszelvény tehát önmagában nem használható utazásra, ezért kérünk, minden esetben tartsd magadnál érvényes diákigazolványod vagy oktatási igazolásod. A bérletre a diákigazolványod vagy a tanulói azonosító számodat kell ráírni, méghozzá tollal. Más dokumentummal – például iskolalátogatási igazolással vagy hallgatói jogviszony igazolással – a tanulóbérlet nem érvényes.