Számos egyéni csúcs mellett összesen kilenc érmet szereztek a DVTK atlétái a Miskolcon megrendezett U23 és U20-as Atlétikai Magyar Bajnokságon.

A hétvége legeredményesebb hazai versenyzője Bacsa Fanni lett egy arany- és egy ezüstéremmel, két ügyességi számban. Az ifjúsági olimpikon 100 gáton hosszú idő után ismét 14 másodperc alatt tudott futni az előfutamok során, és a döntőben sem talált legyőzőre, míg a másnapi U23-as távolugrásban második lett szoros versenyben.

Szintén két éremmel távozott az U23-as kategóriában versenyző Zákányi Panna is, aki a 3000 méteres akadályfutásban szelte át a célvonalat elsőként, míg 5000 méteren bronzérmet szerzett, mindkét esetben új egyéni csúcsot futva.

A DVTK háromszoros országos csúcstartója Tóth Anna ezúttal az ideális világbajnoki felkészülés jegyében kihagyta fő számát a 100 méteres gátfutást, ám 200 méteren minden síkfutót meglepett. Az U20-as vb bronzérmes magabiztosan jutott a döntőbe, ahol 23.86-os időeredménnyel hatalmas győzelmet aratott, amivel az egy korosztállyal feljebb diadalmaskodó, 100 méteren felnőtt országos csúcstartó Takács Boglárkánál is jobb időt futott a félkörös távon.

Aranyérmet akasztottak Rőczei Gréta nyakába is, aki a női hármasugrásban nyert 11.68 méterrel, míg a férfi 5000 méteres gyaloglásban Konczvald Tamás nem talált legyőzőre, klubtársát Bánk Leont megelőzve.

A piros-fehérek kilencedik érmét Monoki Benjámin szerezte, aki a felnőtt magyar bajnokság után ismét javított egyéni legjobbján és 14.64 méterrel ezüstérmet szerzett, mindössze 4 cm-el elmaradva a győzelemtől.

A dobogós versenyzőket Tigyi József, Szűcs József, Szász László, Majkut Gergely és László István készítette fel.