Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Permetezik a platán – és vadgesztenyefákat

A permetezés egészen május 28-ig tart. 

A növényvédelmi beavatkozás időpontját szakemberek állapítják meg kihelyezett rovarcsapdák segítségével. Amennyiben a bennük mért minta emelkedésnek indul, szükségessé válik a permetezés elrendelése.

A csapadékos időjárás miatt szombatra virradóra kezdték el a szakemberek a munkát és folytatják egészen május 28-ig. A munkavégzés az éjszakai és hajnali órákban történik. Ennek oka nemcsak az, hogy ilyenkor jóval kevesebb ember van az utcán, hanem az is, hogy a fokozottan védett méhek ebben a napszakban nem tartózkodnak a szabadban.

A szabályzatokat figyelembe véve a permetezés kizárólag közterületen engedélyezett készítményekkel történik, amelyek nemcsak a rovarok elleni növényvédőszert tartalmazzák, de védenek a gombabetegségek ellen is és erősítő vitaminokban gazdagok.

A Városgazda felhívja a figyelmet, hogy a magán, bérelt vagy éppen intézmények területén lévő díszfák permetezésének megrendelése is kiemelten fontos, mert a növényvédelmi beavatkozással csak akkor lehet hatékonyan fellépni, ha a területek egységesen vannak lekezelve.

Az éjszakai munkavégzéssel járó zajhatások miatt a lakosság megértését és türelmét kéri a Városgazda.