Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Pozitív eredménnyel zárult az önkormányzati adóhatóság célellenőrzése

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vizsgált döntések jogszerűek voltak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya a Pénzügyminisztérium által kiadott Országos Hatósági Ellenőrzési Tervben foglaltak alapján célellenőrzést tartott Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának adóhatóságánál a 2022. évre vonatkozóan.

Az önkormányzat közleményében kiemelték, hogy az ellenőrzés során vizsgálták az önkormányzati adóhatóság döntéseinek jogszerűségét, valamint azt, hogy azok megfelelnek-e az adóigazgatásról szóló törvényben foglalt követelményeknek.

A vizsgálat összesen 100 db határozatot vont ellenőrzés alá.

A Kormányhivatal megállapította, hogy a vizsgált 31 db adómegállapító, 10 db adóellenőrzést lezáró, 17 db mulasztási bírságot és 42 db egyéb adókötelezettséget érintő határozatot a jogszabályban szereplő előírások figyelembevételével hozta meg az Önkormányzati Adóhatóság. A határozatokban foglalt döntések mindegyike jogszerű volt.

A vizsgálat összegzésében szerepel, hogy az ügyintézési határidők minden esetben betartásra kerültek. A vizsgált adóhatósági döntések megfeleltek a tartalmi és formai előírásoknak.