Az állatvédők nemrégiben bejelentést kaptak, hogy két fekete kölyökkutyát tart az az ároktői nyugdíjas, aki egy fára fellógatva herélte ki kutyáját tavaly szeptemberben.


/Fotó: police.hu/

A 69 éves férfival szemben akkor a rendőrség állatkínzás miatt büntetőeljárást indított, a férfi a kutya tartásáról lemondott.

Az állatvédők most is azonnal intézkedtek és elvitték tőle a két új állatot.

– Hivatalosan ilyenkor a rendőrség még nem hozhatja el az új kutyákatkat a tulajdonosától, mivel az előző eljárás még tart – nyilatkozta Babák Katalin, a Babák Menedék Állatvédő Alapítvány elnöke. – Azonban segítséget kaptunk egy másik alapítványtól, akik járatosak az ilyen típusú jogi procedúrákban és a segítségükkel el tudtuk hozni a két kiskutyát.

Babák Katalin azt is elmondta, hogy a férfi ugyan nem mondta ki, hogy ezeket a kutyákat is otthon szeretné ivartalanítani. Azonban azt többször is elmondta, hogy úgy gondolja, ivartalanítást nem csak állatorvos végezhet, továbbá azt is közölte, hogy egy – szerinte – öt perces beavatkozásért nem fog pénzt kiadni.

A TV2 Tények hírműsorának információi szerint amikor elhozták a férfitól a kiskutyákat, a férfi összeomlott és öngyilkossággal fenyegetőzött. A házához rendőrök és mentősök is kivonultak, és bevitték a pszichiátriára.

/Nyitókép: tenyek.hu/