Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A MEAFC NBI-es férfi röplabda csapata csütörtökön este fogadta a Vidux-Szegedi RSE együttesét a döntő 2.mérkőzésén.

Bagó László csapata a szegedi találkozón 3:2-es vereséget szenvedett így hazai környezetben mindenképp javítani szerettet volna. A mérkőzés rendhagyóan egy köszöntéssel indult, hiszen a vezetőedző 50. születésnapját ünnepelte. Így nem is lehetett más a cél, mint a győzelem.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető beszámolója a mérkőzésről: 

Az első szett egy vendég ponttal indult amire Csizmadia válaszolt MEAFC részről (1:1). Ezek után a csapatok szorosan egymást követve szerezték a pontokat, hazai oldalról Árva, Kozsla, Komlósi trió szállította a pontokat (10:10). Ebben a részben sikerült egy kicsit ellépni a Tisza parti csapattól, köszönhetően McLaughlin ász nyitásának, Csizmadia blokkjainak és Kovács remek ütéseinek (18:16). A vendégcsapat nem adta fel és visszakapaszkodott és végül 20:22-es állást is mutatott az eredményjelző. Kovácsék nem adták fel és sikerült 22:22-re módosítani az állást. Ami ezek után következett nagyon ritkán látható röplabda mérkőzésen. A két csapat nem tudott egymástól elszakadni és 25 pontnál nem állt meg. Hazai oldalról Árva, Komlósi támadásokkal, Csizmadia és Kozsla blokkokkal tartotta életben a MEAFC-ot (30:30). A rekordszámú, 350 fős nézősereg nagy izgalmakat élhetett át, hiszen hol egyik hol másik csapatnak volt szett labdája.  Ez az idegek harca egészen 35:34-ig ment amikor is egy Csizmadia blokk tett pontot az ügy végére és egy gigászi csatában 36:34-re húzta be az első etapot a borsodi alakulat.

A második felvonás Kozsla ponttal indult amire válaszként három szegedi pont is érkezett (1:3). A két csapat hasonló játékot produkált, mint az első játékrészben. Hol az egyik hol a másik vezetett egy két ponttal. Azonban támadó játékosainkkal ezen a napon nem bírt a vendégcsapat és sorozatban szállították a pontokat míg Karóczi kiváló nyitásfogadásaival vette a ki a részét a munkából (14:10). Bár sikerült nagyobb előnyre szert tenni a szegedi csapat továbbra is ott loholt Bagó László csapatának nyakán, aminek meg is lett a gyümölcse, hiszen 18:18-nál beérte őket. Ezek után ismét hol egyik fél hol másik vezetett egy-egy ponttal így ismét az idegek csatája volt kialakulóban. Itt a csapatok azonban nem mentek 30 pont felé és a végjátékban jobban koncentráló MEAFC 27:25-re abszolválta a második játékrészt.

A harmadik szett 3:1-es MEAFC vezetéssel indult köszönhetően egy Kovács ütésnek, Kozsla blokknak és Kovács ász nyitásnak. A csapatok továbbra is magaszínvonalon és hőfokon játszottak, ment a hálón átnézegetés és átkacsintgatást ezzel is egymás idegeit őrölték a csapatok (7:7). Komlósi továbbra is futószalagon gyártotta a pontokat, illetve center párosunk is remekelt. Azonban a szegediek ekkor kevesebbet hibáztak és sikerült ellépniük 13:17-re. Sokan azt gondolhatták ekkor már, hogy ez a szett elúszott és túlórázni kell a csapatoknak. Azonban a MEAFC már a szezonban többször is bizonyította óriási mélységekből is képes talpra állni, nem volt ezt másképp most sem. Folyamatosan kezdték ledolgozni a hátrányt Komlósi, Kovács, Árva támadásokkal, illetve ász nyitásokkal míg Kozsla és Csizmadia blokkban hozta a pontokat. Így 20:20 után egy Árva blokkal majd ütéssel 22:20-ra módosult az állás amire még a szeged tudott válaszolni, de mint később kiderült ezen az estén utoljára hiszen még egyet hibáztak és Árva támadásból Kozsla pedig nyitásból volt eredményes így 25:21-re sikerült behúzni ezt a szettet és vele 3:0-ra megnyerni a mérkőzést.

Férfi NB I-döntő, 2. mérkőzés:
MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE 3:0 (34, 25, 21)

Miskolc, 350 néző. V: Takács Á., Varjasi.

MEAFC: Kozsla 11, McLaughlin 4, Kovács Z. 6, Csizmadia 13, Komlósi 13, Árva 13. Csere: Karóczi
(liberó), Szabó P. Vezetőedző: Bagó László.
SZRSE: Piti 14, Dileo 1, Csányi 14, Kiss G. 2, Pozzobon 25, Kasnyik 5. Csere: Borsi (liberó), Bodnár,
Honti. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Edzői értékelés: 
Bagó László: – Nagyszerű győzelem volt a mai. A fontos pillanatokban helyén volt a szívünk és az
eszünk. Köszönöm a játékosok küzdeni akarását és a fantasztikus szurkolást. Ezen az úton megyünk
tovább…

Fésüs Erzsébet: – A mai nap igazából megérdemelten nyert a Miskolc, mert a végjátékokban sokkal
pontosabbak voltak és kevesebbet hibáztak. Nyilván csalódott vagyok, mert ugyanúgy 3:0-ra mi is
megnyerhettük volna ezt a mérkőzést, hiszen minden szettben vezettünk és voltak lehetőségeink,
hogy lezárjuk a szetteket, de a mai nap ez nem sikerült.

A párharc állása: 1–1.

Ezúton is köszönjük a remek hangulatot. Hétfőn Szegeden folytatódik a párharc a mérkőzést
élőben közvetítik a MEAFC YouTube csatornáján 19:00 órától. Ezután legközelebb május 5-én 19:30-tól ismét az egyetemi körcsarnokban csap össze a két csapat. Várnak mindenkit szeretettel!