Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Letartóztattak egy izraeli férfit, miután közzétett egy videót, amelyen a kutyája az autója volánja mögé ülve látható. Egy 35 éves férfi a Jeruzsálemtől nyugatra fekvő Ein Naqqubából tette közzé a videót a kiskutyájáról az ölében, amint mancsait a kormánykerék mögé tette.

Ez a mutatvány azonban nem bizonyult túl viccesnek a rendőrök számára, akik látták a videót az interneten, és azonnal letartóztatták a férfit.
A rendőrség megerősítette, hogy gondatlan vezetés gyanújával őrizetbe vették. „A gyanúsított meggondolatlanul és helytelenül viselkedett, amikor hagyta, hogy kutyája megfogja a kormányt, ezzel veszélyeztetve a közlekedőket” – áll a rendőrség közleményében. – Ezután megosztotta a veszélyes cselekményről készült felvételeket, amelyek eljutottak a rendőrséghez. Aki ilyesmit tesz, az emberéletekkel játszik. Továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy a súlyos közlekedési szabálysértéseket üldözzük.”
A rendőrség azt is kiderítette, hogy a férfinak még érvényes jogosítványa sem volt, mivel soha nem tette le a vezetői vizsgát. Tehát valójában sem az ember, sem a kutya nem volt alkalmas a vezetésre.
Szóval, ha legközelebb posztolsz, gondolkozz. Vagy ne engedd, hogy a kutyád vezesse az autódat.

A video ezen a linken tekinthető meg: https://twitter.com/i/status/1566747776792281089

Pár éve Florida Port St. Lucie nevű városkájában eléggé megrémültek a szomszédok, amikor az ablakon kinézve meglátták a volán mögött a kutyát. Szerencsére a kalandvágyó labrador nem jutott messzire, senki sem sérült meg, és különösebb kár sem keletkezett, miután a házi kedvenc csak egy 360 fokos pályán mozgott körbe-körbe.
Ettől függetlenül az ügy azóta is számos, „nyugtalanító” kérdést vet fel, melyeket azóta sem sikerült megválaszolni, köztük azt, vajon hogyan került a kutya az autóba? És hogyan tudta elindítani? És hogyan tudott egyáltalán vezetni?