Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megyénket a Miskolci Egyetemen kívül a Tokaj-Hegyalja Egyetem lelkes csapata is képviselte.

/Fotó: A Tokaj-Hegyalja Egyetem csapata, Forrás: unithe.hu/

A Miskolci Egyetem az Észak-Magyarország Régió legszélesebb és legszínesebb képzési kínálatával mutatkozott be idén is a hazai felsőoktatási palettát felvonultató Educatio szakkiállításon.

/Fotó: A Miskolci Egyetem a kiállításon, Forrás: uni-miskolc.hu/

Az egyetem karain elérhető képzéseket játékos formában megjelenítő bemutatók ezrével vonzották az érdeklődőket az ország szinte valamennyi pontjáról: a Dunántúltól kezdve, az Alföldön át egészen Kelet-Magyarországig.

A kiállítás utolsó napján, szombaton is ezerszámra látogattak el a végzős középiskolás hallgatójelöltek a Miskolci Egyetem standjához. A kiállítás három napjának mérlegét a rendezők csak később vonják meg, a kimagaslóan nagy érdeklődés viszont egyértelműen érzékelhető volt a miskolci képzések iránt.

A standokon a leghitelesebb információforrások, a hallgatók és az oktatók tapasztalatai szerint a látogatókat minden képzési forma érdekelte a műszaki, a gazdasági, a jogi, a zenei és az egészségügyi karokon. A középiskolások nem egyszer hosszú sorban állást is vállaltak azért, hogy választ kapjanak a kérdéseikre. Mások mellett arra, hogy milyen is a miskolci diákélet?

A Miskolci Egyetem esélyteremtő felvételi szabályozással várja a jelentkezőket – fogalmazta meg még az Educatio nyitónapján Ádám Zoltán, a Miskolci Egyetem oktatási és minőségbiztosítási igazgatója.

/Nyitókép: uni-miskolc.hu/