Kezdőlap KÉK HÍREK

Szemtanúkat keres a rendőrség

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kazincbarcikán, az egyik Mátyás király úti gyalogos-átkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget egy gyalogos részére.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály halálos közúti közlekedési baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

A police.hu információi szerint egy tehergépkocsi vezetője 2023. január 23-án 6 óra 40 perckor Kazincbarcikán, a Mátyás király úton, az 53-as szám előtt lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget egy gyalogos részére. A jármű elsodorta a nőt, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

A gyalogos később, február 16-án, kórházi ellátása közben elhalálozott.

Az esettel kapcsolatban felmerült információ szerint egy szürkeszínű, Opel Corsát vezető sofőr, illetve annak utasai láthatták a balesetet, továbbá a rendőrök várják minden olyan szemtanú jelentkezését, akik információval rendelkeznek az eset körülményeiről.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a balesettel kapcsolatban hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon. Továbbá a bejelentők rendelkezésére áll a nap 24 órájában elérhető 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszáma, vagy a 112-es – díjmentes – központi segélyhívó száma.