Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Szombaton ünneplik a Víz Világnapját a Miskolci Állatkertben

A vizes esemény azért is fontos, mert a klímaváltozás hatását már mi is saját bőrünkön tapasztalhatjuk. A Víz Világnapja kiváló alkalom arra, hogy elgondolkodjunk, mit jelent nekünk és az állatoknak az egészséges ivóvíz.

A víz világnapját 1993 óta rendezik minden év március 22-én. Az eseményt az ENSZ közgyűlése kezdeményezte az 1992-es Rio de Janeiro-i Környezet és Fejlődés elnevezésű konferenciát követően.

A Víz Világnapja alkalmából a Miskolci Állatkert dolgozói is szeretnének rávilágítani a víz fontosságára, ezért 2024. március 23-án szombaton 10-15 óra között várják a látogatókat vizes érdekességekkel. 

Az állatkert tájékoztatása szerint találkozhatunk a Bükk vízrendszerének dombortérképen történő bemutatásával, vízellátás játékot lehet kipróbálni nagyméretű terepasztalon, látványos kísérleteket lehet majd megcsodálni a vízzel, víztisztítással kapcsolatban. A víz felszínformáló hatásait is szemügyre vehetjük, láthatunk geodézia mérési bemutatót, valamint választ kaphatunk olyan kérdésre is, hogy miért kell jeget robbantani. 
Az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara és a Miskolci Állatkert egy-egy állomáshelyen várja az érdeklődőket.