Kezdőlap KIEMELT

Szombattól életbe lép az új menetrend

Miskolc önkormányzatának Közlekedésszervező Osztálya új menetrendet tervezett, amelyet a növekvő utasszámok és az egyre magasabb szolgáltatási szint iránti törekvés indokolt.

A sűrűbb villamosközlekedés érdekében munkanapokon reggel és délután sűrítő járatok indulnak majd az iskolák csengetési rendjéhez igazítottan, valamint a délutáni csúcsidőszak végén – foglalja össze a változásokat az MVK Zrt.  Több, korábban megszűnt járat is visszatér, így hétköznaponként újra közlekedik majd a 12-es autóbusz, valamint az egykori 2-es busz is, új 20A-s jelzéssel, továbbá, visszatérnek a korábbi 30-as járatok, a 31-esek pedig a munkanapi csúcsidőszakokban közlekednek majd, sűrítve a 30-as járatokat.

Az Avas városközpont és a belváros között lerövidül az eljutási idő, köszönhetően az egyes esetekben ide betérő és sűrűbben járó 35-ös busznak, több közvetlen busz közlekedik majd az Avas kilátó és a Repülőtér / Bosch között, elsősorban a csúcsidőszakokban. 

A 29-es busz meghosszabbított útvonalon, az Avas kilátótól a Hideg soron és a Győri kapun keresztül az Újgyőri főtérig körjáratként közlekedik, fordított irányban pedig 39-es jelzéssel. Ezáltal újra lesz közlekedés a Hideg soron és az Avas jelentős részéről átszállásmentesen elérhetővé válnak a Nagyváthy utca környékén található iskolák, valamint a Győri kapuból az avasi középiskolák is.

A 44-es vonala meghosszabbodik a Búza térig, reggel és délelőtt egyes járatai érintik majd Görömböly központját is (Lavotta utca megállóhely), így közvetlen eljutást biztosítva a Centrumhoz is.

A 21-es járatok meghosszabbított útvonalon Berekaljáig járnak majd, sűrűbben és a 101B-s járatokkal hangoltan, egész nap félóránként. 

Sűrűbben járnak majd a buszok az Avason, Perecesen, Szirmán, Bodótetőn és Bábonyibércen is: Hétköznap délelőtt a jelenlegi 60 helyett 30 percenként fognak közlekedni a 3-as, 6-os, 32-es és 34-es járatok, a 11-esek pedig 60 helyett 40 percenként. A Jókai és Vologda lakótelepek környékén is duplájára nő a járatok száma a délelőtti és koraesti órákban, hiszen az 1-es buszok mellett a 101B-s járatok is erre fognak járni, napközben 30 percenként.

További információk a változásokról viszonylatonként található a közlekedési társaság honlapján.