Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Szünetel az ügyfélfogadás a kormányablakban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Emellett szünetel az okmány- és járműügyintézés is március 7-én.

A szolgáltató átfogó informatikai karbantartást végez, ezért a központi szakrendszerek nem lesznek elérhetőek. Ezen a napon az ország valamennyi okmányirodájában szünetel az ügyintézés, a kormányablakokban pedig az okmányügyek (pl. személyi igazolvány, lakcímkártya, jogosítvány, útlevél, diákigazolvány stb.) és a járműügyintézés (pl. forgalmi engedély, forgalomból való kivonás és forgalomba helyezés stb.) szünetel.

A karbantartás érinti a Schengeni Információs Rendszert is, ezért március 2-án soron kívüli (5 napos) útlevél iránti kérelmeket nem tudnak fogadni a kormányablakokban és okmányirodákban, továbbá március 6-án csak a délig rögzített kérelmek esetében van lehetőség az azonnali (24 órás) eljárás keretében kiállított útlevelek átvételére: aznap 15 óra után a Központi Okmányirodában (Budapest, XIII. ker. Visegrádi u. 110.).

Miskolcon a Vologda u. 4. szám alatti kormányablakban március 7-én, a Kis-Hunyad u. 9. szám alatti kormányablakban március 9-én szünetel az ügyfélfogadás.

Más városokban is szünetel majd az ügyfélfogadás a vármegyében:

Szerencsen a Rákóczi út 89. szám alatti kormányablakban 2023. március 7-én,

Göncön a Kossuth Lajos u. 47. szám alatti kormányablakban 2023. március 10-én,

Tiszaújvárosban a Bethlen Gábor út 7. szám alatti kormányablakban 2023. március 14-én,

Mezőcsáton a Szent István u. 26. szám alatti kormányablakban 2023. március 16-án,

Szendrőben a Hősök tere 1. szám alatti kormányablakban 2023. március 17-én,

Abaújszántón a Béke út 29. szám alatti kormányablakban 2023. március 24-én,

Mezőkövesden a Rákóczi u. 4. szám alatti kormányablakban 2023. március 28-án,

A Borsod-Abaúj_zemplén Vármegyei Kormányhivatal felhívja a figyelmet, hogy a magyarorszag.hu weboldalon – ez idő alatt is – számos ügyben van lehetőség online ügyintézésre. Javasolják továbbá, hogy az ügyintézéshez vegyék igénybe az előzetes online időpontfoglalás szolgáltatást.