Taylor Swift beszédében bejelentette új albumát, a The Tortured Poets Department című lemezt, amely április 19-én érkezik. Az albumról az Instagram-oldalára is posztolt, a bejegyzés öt perc alatt több mint 2,5 millió lájkot kapott.

A 34 éves énekesnő felfedte új albuma érkezését, miközben átvette a 13. Grammy-díjat a legjobb pop albumért!

„Szeretnék köszönetet mondani a rajongóknak azzal, hogy elárulok egy titkot, amit az elmúlt két évben titkoltam előletek” – mondta az énekes, mielőtt bejelentette a The Tortured Poets Department című albumot.

Swift, miután elhagyta a színpadot, feltöltötte a borítót X-re, egy fotóval a dalszövegről, amely így szólt: „És így belépek a bizonyítékokba / elhomályosult címerem / zúzódásként szerzett múzsáim / Talizmánjaim és bájaim / A kullancs, / kullancs , / pipa, / szerelmi bombák, / koromfekete tinta ereim.” A képet a „Kínzott Költők Osztályának Elnöke” írta alá.

A ceremónia előtt felmerültek a találgatások, hogy Swift üdvözlő beszéddel bejelenti a Reputation újrafelvételét, folytatva korábbi albumainak újrakiadását, de ezek szerint az új album bejelentése követi azt a mintát, hogy kiad egy új albumot, majd két újrafelvételt, majd új zenét.

 

Swift, akit karrierje során 52 Grammy- díjra jelöltek , idén kettőt nyert, köztük az év negyedik albumát. Ő az első előadó, aki négyszer nyerte el az év albumát, megelőzve Frank Sinatra, Stevie Wonder és Paul Simon három győzelmét.

Ő tartja a legtöbbet jelölt előadó rekordját is, aki soha nem nyerte meg az év dalát, idén már a hetedik jelölést kapta az Anti-Hero című szám kategóriában. 

Swift csillagászati ??sikere révén uralja a zenei listákat, és megdöntötte a régóta fennálló rekordokat. 2022 októberében ő lett az első előadó, aki a Billboard Hot 100 zenei toplistáján az összes dalával szerepelt az első 10 helyen . Ő nyerte a legtöbb amerikai zenei díjat a történelemben – 40 díjat, majd Michael Jackson következik 26-tal; és a Spotify történetének egyetlen napján a legtöbbet streamelt album rekordja, a Midnights.

Ő egyben az elmúlt évtized legtöbbet kereső női zenésze. Globális Eras turnéja idén valószínűleg átlépi a 2 milliárd dolláros bevételi határt – ami több mint kétszer annyi, mint az előző, legnagyobb bevételt hozó turné, Elton Johné.