Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bővülő témaválasztékkal, a lakosságvédelem tevékenységével kapcsolatos különböző kérdéseket taglalva jelenik meg augusztustól a katasztrófavédelem online interaktív tesztje, amelyet eddig tűzvédelmi teszt néven tett közzé a szervezet.

A vármegyei katasztrófavédelem közleménye szerint az elmúlt három évben összesen harminchét online tűzvédelmi teszt jelent meg az interneten, a tudáspróbát több mint 51 ezer ember töltötte ki. Augusztus elsejétől a tűzmegelőzési ismeretek polgári védelmi és iparbiztonsági témákkal bővülnek majd ki.

A továbbra is a hónap első munkanapján megjelenő új katasztrófavédelmi tesztben ezúttal a hőségriasztással kapcsolatos kérdések szerepelnek. Az olvasók hasznos információkat kaphatnak arról, hogy kiket veszélyeztet leginkább a nagy meleg, és hogy mi a teendő akkor, ha a szélsőséges időjárás extrém körülményeket teremt.

Az új katasztrófavédelmi teszt a vármegyei katasztrófavédelem honlapján a „Lakosság” menüpontjában, a „Katasztrófavédelmi tesztek” almenüben található.