Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A helyi gyermekélelmezési központ használaton kívüli kéményének a tetejére épített fészket egy gólyapár, de az önkormányzat munkatársai leszedték azt.

Az ott élő két madár azóta is folyamatosan körözött és próbálja újraépíteni a lakhelyét, ám mindeddig ezt a drótakadály gátolta.

A helyiek körében azonban akkora volt a felháborodás, hogy pár nappal később az illetékesek eltüntették a drótokat.

A gólyák folyamatosan figyelték, hogy mi történik, és most mindent a nulláról kezdenek újra. A tojásrakás és a költés azonban így sem lesz zavartalan.

„Ez teljesen szabálytalanul történt. A törvény tiltja a fészekrakási és keltési időben a védett madaraknak a fészkének a háborgatását. Azt tudni kell, hogy a fehér gólya fokozottan védett Magyarországon” – fogalmazott az ATV híradójának Cucin János önkéntes madármentő. 

Azt is elárulta, hogy a fészek eltávolítója először azt állította, hogy van engedélye, de hamar kiderült, hogy ez nem igaz. A helyiek elmondása szerint egyébként a gólyákat azért akarták elüldözni, mert a madarak az ott parkoló önkormányzati autókra piszkítottak. 

/Nyitókép forrása: atv.hu/