Szinetár Miklós 2014-es rendezésében Mozart Varázsfuvoláját mutatja be a Magyar Állami Operaház 115 tagú együttese.

Az opera október 28. és november 13. között két szereposztással látható, amelyben Paminaként Rost Andrea és Kriszta Kinga lép színpadra. November 5-én és 6-án a japán főváros legrangosabb színháztermét, a Tokyo Bunka Kaikant is érinti az előadássorozat.

Rost Andreán és Kriszta Kingán kívül a főbb szerepekben Ujvári Gergely és Mukk József (Tamino), Bodor Éva és Lucie Kaňková (Az Éj királynője), Kovács István (Sarastro), Rezsnyák Róbert és Sándor Csaba (Papageno), Kiss Diána és Nagy Zsófia (Papagena), valamint Szerkován János (Monostatos) látható.

Az operaház zenekarát és énekkarát Kovács János és Tóth Sámuel Csaba vezényli. A társulat fellép még többek közt Nagojában, Oszakában és Fukuokában is.

Az intézmény az MTI-nek küldött tájékoztatójában külön felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyar Állami Operaház 2001 óta sorrendben 11. japán turnéját valósítja meg Masayuki Kobayashi japán kulturális menedzser és Szinetár Miklós, az Operaház korábbi főigazgatójának együttműködése nyomán.

A varázsfuvola előadásait követően az operaház zenekara még négy szimfonikus koncertet ad japán zongoraművészek közreműködésével november 15. és 19. között, amelyek műsorain Beethoven VIII. szimfóniája és Mozart zongoraversenyek is szerepelnek.

A Mario Kosik és Kovács János által vezényelt estek szólistái Ingrid Fujiko Hemming – az idén 90 éves előadó legutóbb idén márciusban adott koncertet az Eiffel Műhelyházban – és Mami Hagiwara zongoraművészek.

Az együttes legutóbb 2017 őszén járt a felkelő nap országában Donizetti Lammermoori Lucia című operájával, valamint Szinetár Miklós A denevér című 2001-es operettrendezésével.

/Fotó: Csibi Szilvia Forrás: Az Operaház Facebook-oldala/