Kezdőlap KÉK HÍREK

Több mint 8 millió forintos kárt okoztak csak egy hidasnémeti idős férfinak

Hamis ígéretekkel, több millió forintos értékeket kicsaló férfiakat ítélt el nem jogerősen az encsi járásbíróság.

A Miskolci Törvényszék közleménye szerint a vádlottak 2017 szeptembere és 2019 decembere között egy Hidasnémetiben lakó idős sértett bizalmába férkőzve különböző összegű pénzt csaltak ki tőle valótlan okokra hivatkozva. A csalók ház körüli el nem végzett felújítási és javítási munkákra kérték a pénzt.

A törvényszék közölte, az ügy másodrendű vádlottja elhitette a sértettel, hogy fotókiállítást szervez neki Párizsban. Azt írták, nagy összegű honoráriumot ígért az ott értékesített felvételekért cserébe, ha a költségeket a sértett előre megfinanszírozza.  Ugyanez a vádlott a sértett több nagyértékű ingóságát, egy LCD-televíziót, arany ékszert és mobiltelefont eladta, az ebből származó bevételt pedig saját megélhetésére fordította.    

A sértettnek az elsőrendű vádlott közel 400 ezer forint, míg a másodrendű vádlott több mint 8 millió forint kárt okozott.

A bíróság a vádlottakat nem jogerősen folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében mondta ki bűnösnek. Az elsőrendű vádlottat 1 év, 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, a másodrendű vádlottat 2 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte – olvasható a törvényszéki közleményben.