Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Több pénz jut jövőre a tömegközlekedésre

A 2024-es költségvetésből kiderül, hogy több pénz lesz tömegközlekedésre és fejlesztésekre

A Miskolci Önkormányzat közleménye szerint a közgyűlés ma 15 igen szavazattal, a fideszes és kereszténydemokrata képviselők nem szavazata mellett elfogadta Miskolc 2024-es költségvetését. A DK képviselői nem adtak le szavazatot. 

Veres Pál Miskolc MJV polgármestere a költségvetés előtti expozéjában elmondta: Büszkén mondhatom, az idei költségvetés végre egy pozitív, előremutató költségvetés, olyan, amelyre már nagy szüksége volt a városnak. (…) Több jut tömegközlekedésre, fejlesztésekre, a szociális területre, a város karbantartására, a bölcsődékre, óvodákra, a kultúrára és a közbiztonságra is. – Hozzátette: Természetesen, ez a költségvetés sem tetszik majd mindenkinek. Természetesen nem juthat mindenre, mi is látjuk a korlátokat. 

A hagyományokkal szakítva a következő évi költségvetést most nem következő év tavasszal, hanem három hónappal korábban, decemberben tárgyalta a közgyűlés. A városvezető azzal indokolta a döntést, hogy így a megemelt források nem márciustól, hanem januártól rendelkezésre állhatnak, januártól jut több pénz a fontos fejlesztésekre, a tömegközlekedésre és már januártól érvényesíthetők a megemelt támogatások, béremelések is – olvasható a közleményben.