Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Több százan futottak Krisztiánért

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nevezési díjakból befolyó összeggel az egyik tiszaújvárosi tűzoltó kisfiát  támogatják a gyógyulásban.

A hónapokra visszanyúló kezdeményezés és szervezés eredményeként szombat délelőtt rajtvonalhoz állhattak mindazok, akik segítséget szerettek volna nyújtani ifjabb Baka Krisztián felépüléséhez – írja a vármegyei katasztrófavédelem.

Baka Krisztián címzetes tűzoltó főtörzsőrmester gyermeke egészségesen jött a világra, azonban alig nyolchónaposan agyhártyagyulladást kapott. Négy hétig kómában feküdt, s mire fel tudták ébreszteni, elvesztette a látását és a hallását, mind emellett a mozgása is súlyosan sérült. A szülők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyermekük teljes életet élhessen, folyamatosan keresik a lehetőségeket és nem adják fel a reményt.

A futás egy napra esett a város Biztonság napja elnevezésű rendezvényével, ahol több mint ezren álltak rajtvonalhoz, hogy teljesítsék a 2023 méteres távot és támogassák a Baka családot a küzdelemben. A futást tombolasorsolás követte, amelyen a résztvevők juthattak értékes nyereményekhez. 

A nevezési díjakból befolyt összeget és a szervező Supersum Alapítvány számlaszámára érkezett támogatásokat az április végéig tartó gyűjtés lezárása után adják majd át Krisztián családja részére.

Az idei Biztonsági napján résztvevő  szervezetek felvonulását és a megnyitót szakmai bemutatók követték, amelyeken keresztül a vendégek egy kis betekintést nyerhettek azoknak az életébe, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy mások biztonságosabban élhessenek.

 

Fotók: Dojcsák Dávid tűzoltó százados