Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Tovább tart a Repülőtéri úti vasúti aluljáró lezárása

A beton kötési ideje miatt szükséges az útlezárás újbóli meghosszabbítása.  

Miskolc város csapadékvíz elvezetés fejlesztése című projektjének részeként felújítják a Repülőtéri utcai vasúti aluljáró csapadékvíz-elvezető rendszerét, ezért 2023. november 15-én az aluljáró közútszakaszát teljes szélességében lezárták.

A lezárás eredetileg két hétre volt tervezve, viszont azt 2023. december 12-ig meghosszabbították. A kivitelezés befejeződött, de előre nem látható műszaki probléma miatt a később beépítésre került beton kötési ideje miatt szükséges az útlezárás további, december 18-ig való újbóli meghosszabbítása.  

A Repülőtéri út a Szentpéteri kapu – Besenyői utca közötti szakaszon ez idő alatt átmenő forgalommal nem vehető igénybe – olvasható a Miskolci Önkormányzat közleményében.

Alternatív útvonalként északi irányból (Sajószentpéter felől), valamint ellenkező irányban (déli és keleti irányból), a Szentpéteri kapu – 306. számú út – Repülőtéri út / Besenyői utca / Várközi Lajos utca javasolt. A Repülőtéri út Szentpéteri kapu és vasúti aluljáró közötti szakaszán elhelyezkedő ingatlanok megközelíthetőségét a lezárás nem akadályozza.

A lezárás idejére a kivitelező továbbra is a közlekedők megértését és türelmét kéri.