A sajtót az ügy részleteitről Miskolczi István, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese tájékoztatta.

 

A rendőrök december 23-án fogták el azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint megölt egy bódvalenkei nőt a lakásán.

A 26 éves, szintén bódvalenkei gyanúsított december 16-án az éjszakai-hajnali órákban kereste fel lakásán későbbi áldozatát, akitől pénzt akart kölcsönkérni.

Miután bekopogtatott, segítséget kért a nőtől, aki ismerte őt, ezért beengedte lakásába a férfit. Amikor kiderült, hogy a gyanúsított pénzt akar kérni, a házigazda elmondta, hogy nincs pénze és megkérte, hogy távozzon.

Ekkor vitatkozni kezdtek, majd a férfi felkapott egy kést, amivel többször megszúrta a nőt, aki a későbbiekben a helyszínen elhunyt.

Az elkövető ezek után átkutatta a lakást, de nem vitt magával semmit, és amikor hazaért első dolga az volt, hogy elégesse a bűncselekmény elkövetésekor viselt ruházatát.

A rendőrök elfogását követően kihallgatták és őrizetbe vették a gyanúsítottat, akit a bíróság letartóztatásba is helyezett. Az ügy vizsgálata jelenleg is folyamatban van.

A nyomozás sikerességéhez nagy mértékben hozzájárult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködő más rendőri szervek, így a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenysége is.