Az Európa bajnokság csoportköre június 18-án, vasárnap zárult.

A magyar válogatott legyőzte a címvédő Szerbiát, ezzel megnyerte a D csoportot, és egyenes úton bejutott a negyeddöntőbe.

Európa-bajnokság, csoportkör 3. forduló
2023. június 18. (Ljubljana, Szlovénia)

Magyarország – Szerbia 81-75 

A DVTK HUN-Therm játékosai közül Lelik Réka 21 perc alatt 8 pontot és 3 asszisztott jegyzett, míg a játékot egy kisebb sérüléssel is vállaló Aho Nina 15 perc alatt 1 lepattanót, 2 asszisztot, 1 labdaszerzést és 1 blokkot szorgoskodott össze; Kányási Veronika ma nem lépett pályára.

A magyar válogatott negyeddöntős ellenfele egyelőre nem ismert, majd csak a június 20-i keresztjáték után dől el, kivel mérkőzik nemeti csapatunk a legjobb négy közé jutásért.

Európa-bajnokság, csoportkör 3. forduló
2023. június 18. (Tel Aviv, Izrael)

Montenegró – Lettország 61-58 

Az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik napján a Milica Jovanović vezette montenegrói nemzeti csapat Lettországgal csapott össze. Rendkívül szoros csatában 61-58-ra legyőzte az északi csapatot, ezzel bebiztosította továbbjutását a csoportból. 

Milica Jovanović ezúttal is kezdőként lépett pályára, 27 perc alatt 9 pontot (ebből hármat hárompontosból), 6 lepattanót és egy asszisztot jegyzett, valamint beállított egy rekordot is: az ő nevéhez fűződik a legtöbb sikeres hárompontos a montenegrói válogatott történetében.

/A nyitóképen: Lelik Réka/