Korábban már taglaltuk, hogyan állapíthatod meg, milyen a bőröd alaptónusa, majd megnéztük, hogy milyen színek illenek hozzájuk. Most még mélyebbre merülünk a színek mámorító birodalmában.

Amennyiben a bőröd hideg bőrtónusú, természetes hamvasszőke vagy világos-középbarna a hajad, valamint halványkék, zöld vagy szürke szemed van, akkor a Nyár a te színtípusod.

A Nyár típus színei

A Nyár típusok, mint Jennifer Lawrence és Dakota Johnson a lágy pasztell színekben mutatnak a legjobban, kék alapszínnel. Gondolunk itt a világoskékre, a rózsaszínre és a sárgára. A szürke és kék árnyalatai – a pasztellkéktől a sötétkékig – is remekül mutatnak majd rajtad. A sárga bizonyos árnyalataival azonban csínján kell bánni, mert a narancs, a cser, a mustár, a korall és a lazacrózsaszín már nem illik annyira a bőrödhöz, ezért válassz inkább lágy, törtfehér tónusokat.

Amennyiben a bőröd hideg bőrtónusú, akkor hamvas árnyalatú, közepestől a sötétbarnáig terjedő vagy fekete színű a hajad, szigorúan vörös vagy arany árnyalatok nélkül, és mélykék, zöld vagy barna szemed van, akkor a Tél a te színtípusod.

A Tél típus színei

A Tél típusokhoz, mint Zooey Deschanel és Anne Hathaway az élénk, jeges, hűvös és tiszta alapszínek illenek. Az élénk kékek, vörösek és aranysárgák pedig kihangsúlyozzák a bőrtónusuk. Gondolunk itt a skarlátvörösre, a fukszia rózsaszínre, a királykékre, a smaragdzöldre és a mélylilára. De viselhet feketét, szénszürkét, tiszta fehér tónusokat és mélylilát is. Érdemes azonban elkerülni a tompa pasztellszíneket és a sárga vagy narancssárga árnyalatokat, beleértve a rozsdás barnát és a téglavöröset is.

Következő cikkünkből megtudhatod, milyen színek állnak a legjobban a Tavasz és az Ősz típusoknak, akiknek meleg a bőrtőnusa.