A kezdeti dugók és elégedetlenkedés után már megszokták a miskolciak a félpályás útlezárást, ráadásul a nyár is az útépítésnek kedvez.

Ahogyan arról már korábban is írtunk, a 3-as főút Király utcai szakaszán a Vörösmarty utca csomópontját körforgalmúvá építik át, ez ugyanis szerves része az Y-híd építésének és célja, hogy tehermentesítse a 3-as főút és a belváros forgalmát.

A négysávos szakaszon félpályás útlezárást vezettek be és a főútról egyik irányból sem lehet a Vörösmarty utcába bekanyarodni.

Most is nagy erőkkel dolgoznak a a turbó körforgalom építésén, amelyet szeptemberben adnak majd át.

Jelenleg nagyjából ezt láthatjuk, ha arra haladunk:

 

A körforgalom felől a Szinvapark irányába haladó forgalomA Szinvapark felől a körforgalom irányába haladó forgalom

A lezárt Vörösmarty utca felől a körforgalom, túloldalán az Y-híddalA körforgalmat elhagyva a Népkert irányába haladó forgalomA körforgalomnak háttal, a lezárt Vörösmarty utca felől az Y-híd irányába tekintveA körforgalomban a Népkert irányába haladó forgalomA körforgalomban a mindkét irányba haladó forgalom

A látványterv alapján ilyen lesz, amikor elkészül:

Az autósoknak kezdetben lehet, hogy nem lesz könnyű dolguk, hiszen Miskolcon még nem találkozhattak három sávos turbó körforgalommal. Éppen ezért meg kell majd tanulni, hogy melyik sáv melyik irányba halad tovább. A szakemberek szerint ez a típusú körforgalom a leghatékonyabb megoldás a közlekedésre egy ilyen zsúfolt közúti csomópontban. 

/Fotó: nif.hu, N.K./