Kezdőlap KORONAVÍRUS

Pfizerrel zajlott az oltás a Tolna Megyei Balassa János Kórházban

A tömeg türelmesen várakozik - Fotó: Szilasi Szabolcs

A reggeli hír hatására sokan érkeztek a kórházi oltóponthoz Szekszárdon. Bár az időpontfoglalás online nem működött, az oltásra lehetőség volt helyben regisztrálni, a többnyire fiatalokból álló megjelentek közül mindenki a Pfizer vakcinájához szeretett volna hozzájutni. Látszólag kevesebben érkeztek második oltásra vagy más ügyben. A várakozó embertömeg olykor belógott az úttestre és a parkoló területére nehezítve a bejutást, a helyhiányról és a kialakult helyzetről azonban a területi adottságok miatt senki nem tehetett.

Emberségből kitűnő

Folyamatosan engedték be a sorszámmal rendelkezőket, az egyre inkább gyarapodó tömeget higgadtan kezelték a kórház munkatársai. Hallhatóan mindenkit kivétel nélkül igyekeztek udvariasan útbaigazítani, illetve segítségnyújtásban részesíteni. Az oltásra várakozó tömeg is minden esetben együttműködően viselkedett; ha egy jármű kívánt a kórház területére bejutni, a sor pillanatok alatt átrendeződött, hogy ez akadálytalanul és minél hamarabb megtörténhessen – miközben érthetően az otlévők közül bizonyára mindenkiben dolgozott valamennyi izgalom.

Fennakadás nélkül kezelték a helyzet

Fokozatosan, mindig egy meghatározott számú embert engedtek be a sorompó után a kórház területére. Külön várakoztak, akik előzetes időpontfoglalással érkeztek és akik helyben jutottak sorszámhoz. Pontosan nem sikerült megtudni, legfeljebb hány sorszámot osztanak ki a mai napon, egy-egy elkapott kósza beszélgetés alapján egész napra vetítve több száz, de akár hétszáz sorszám is rendelkezésre állhatott.

Így is lehet Szekszárd! Kitartás és köszönet illet mindenkit a Balassa János Kórház dolgozóitól az oltakozókig!