Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miskolc Férfi NBI-es röplabdacsapata az NBI felsőházának legutóbbi fordulójában a Dág KSE együttesét fogadta az egyetemi körcsarnokban.

A csapatoknak ez már a negyedik találkozása volt a szezonban, a korábbi összecsapásokon miskolci győzelmek születtek. Nem volt ez másképp most sem, ezzel a győzelemmel továbbra is a miskolci röplabdások vezetik a tabellát megelőzve 2 ponttal a Vidux-Szegedi RSE együttesét.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető beszámolója:

Az első játékrész három dági hibával és egy Kozsla ásszal indult így 4:0-át mutatott az eredményjelző. Ezek után szépen fokozatosan kezdett a vendég együttes visszakapaszkodni és hiába szerzett Árva, Kovács és Csizmadia is pontokat 7:7-nél beérték a dágiak csapatunkat. Ebben a periódusban a vendégcsapat kevesebb hibával játszott így sikerült 11:14-re ellépni csapatunktól. A 12-ik MEAFC pontot Komlósi szerezte majd ezek után McLaughlin ász nyitások következtek, aminek köszönhetően sikerült a fordítás 16:14. Ezt az előnyt már sikerült tartani Bagó László együttesének, köszönhetően Árva és Komlósi hatékony támadásainak. A folytatásban még kicsit közelebb férkőzött a Dág, de végül Kovács ütésével zárult ez az etap. 25:22.

A második szett egy McLaughlin ponttal indult amire jött is a válasz a túl oldalról (1:1). A második hazai pontot Csizmadia szerezte, majd Kozsla és Árva blokkokkal sikerült 5:3-ra ellépni az ellenféltől. Ezután mindkét csapatnál több nyitás hiba is következett, így 8:8-ra módosult az állás. Ebben a szakaszban sikerült a MEAFC játékosainak átvenni az irányítást remek sáncmunkával és támadó fellépéssel 16:12-öt mutatott a kijelző. Innen már nem engedtek ki Kovácsék és folyamatosan termelték a pontokat ez a felvonás pedig Kapusi ponttal zárult.25:16.

A harmadik szett egy vendég ponttal indult, de ezek után csapatunk ismét magához vette a mérkőzés irányítását (15:12). Ezek után egy rövidzárlat következett csapatunknál, több hibát is vétettek játékosaink ezt pedig könyörtelenül kihasználta a dági alakulat ezzel pedig átvette a vezetést 17:20-ra. Bár csapatunk szenvedett ebben a periódusban, de az eszük és a szívük a helyén volt a fontos pillanatokban és Árva és McLaughlin vezérletével sikerült ledolgozni a hátrányt (22:22). Egy izgalmas végjáték következett, ahol bár Árva ütésével 23:22-re módosult az állás majd ezt egy dági egyenlítő pont követte. Majd skót válogatott feladónk szerzett pontot blokkból (24:23) amire még tudott válaszolni az ellenfél. (24:24) Végül játékosaink jobban bírták idegekkel a végjátékot és előbb Kovács ütésével majd Csizmadia pontjával 26:24-re húztuk be a szettet és 3:0 arányban a mérkőzést is vele.

Ezzel a győzelemmel továbbra is csapatunk vezeti a tabellát megelőzve 2 ponttal a Vidux-Szeged RSE együttesét.

MEAFC-Miskolc – Dág KSE 3:0 (22, 16, 24)

Miskolc, 120 néző. V: Jámbor, Kulcsár.

MEAFC: Kozsla 6, McLaughlin 6, Kovács Z. 8, Csizmadia 6, Komlósi 8, Árva 17. Csere: Karóczi (liberó), Szabó P., Simkó 1, Kapusi 1. Vezetőedző: Bagó László.

DÁG: Flachner D. 4, Szabó B. 1, Kun 8, Flachner K. 6, Nagy P. 3, Krupánszki 6. Csere: Farkas R. (liberó), Czobor 4, Majer. Vezetőedző: Zirigh Balázs.

Hullámzó játékot nyújtottunk ma este, de amikor nagyon kellett helyén volt a szívünk és az eszünk. Belekényelmesedtünk a meccsbe, amely majdnem megbosszulta magát. Tanulni kell a győzelemből is, hisz a mélypontokat egyszerűbb elkerülni, mint kimászni belőle

  – emelte ki a mérkőzés után Bagó László vezetőedző

A bajnokság következő fordulójában ismét az egyetemi körcsarnokban lép pályára a MEAFC. Ezúttal a Dunújvárosi KSE lesz az ellenfél a szombaton 18 órától kezdődő mérkőzésen. Ismét arra buzdítunk minden MEAFC szurkolót, hogy a helyszínen szurkoljon a csapatnak ezen a rangadón is!