Pénteken este hazai környezetben lépett pályára Miskolc férfi Extraligás röplabda csapata.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető beszámolója:

Az első szettben abszolút a borsodi csapat akarata érvényesült és végig uralta a felvonást, bár a fővárosiak a szett végére közelebb kerültek a MEAFC-Peka Bau-hoz. Azonban a szett győzelem nem forgott veszélyben és nyertek is Árváék.

Az első szett után, mintha egy teljesen kicserélődtek volna a csapatok és a TFSE átvette a mérkőzés irányítását. Míg Komlósiék csak keresték magukat és néhol egymást is. Sajnos nem sikerült megtalálni a visszautat a győzelemhez így nagy meglepetésre 3:1-es fővárosi siker született.

Férfi Extraliga 11. forduló

MEAFC-Peka Bau – TFSE 1:3 (20, -21, -22, -19)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok,  70 néző. V.: Filibér, Gyulai.

MEAFC: Kozsla 7, Kanellopulosz 2, Fenyvesi 10, Csizmadia 11, Komlósi 9, Árva 12. Csere: Dudás (liberó), Simkó, Szabó P., Kapusi, Kovács Z. 11. Vezetőedző: Bagó László

TFSE: Tóth K. 21, Gebhardt 12, Füzék, Tóth M. 4, Merkler 6, Mihucz 8. Csere: Laczi (liberó), Balázs 2, Quintz 9, Winter. Vezetőedző: Nagy Gergely

Ezzel a teljesítménnyel nem az a csoda, hogy kikaptunk, hanem hogy az első szettet megnyertük. Elnézést kérek a játékosok és magam nevében  a kilátogató szurkolóktól. Át kell értékelünk pár dolgot. Van bőven levonni való tapasztalat – mondta Bagó László vezetőedző.

Sűrű hét áll a csapat előtt, hiszen szerdán Kecskeméten lép pályára Magyar Kupa visszavágón, míg pénteken este 19 óra 30 perctől a rekordbajnok Fino Kaposvárt fogadja az Egyetemi Körcsarnokban.

Mindkét mérkőzést élőben közvetítik a MEAFC YouTube-csatornáján.