A cél az onkológiai és kardiológiai szakmák eszközparkjának fejlesztése – ezáltal az egészségügyi ellátás színvonalának növelése a megyében, régióban – áll az intézmény szerkesztőségünkhöz hétfőn (július 25.) eljuttatott közleményében.

A beruházás csaknem 800 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg. A vezető halálokok csökkentését célzó eszközbeszerzéseknek köszönhetően javulnak a megyei fekvőbeteg ellátó intézmények infrastrukturális feltételei. Ennek elérése érdekében a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházban növelik az onkológiai-, valamint szív- és érrendszeri fekvőbeteg-ellátás színvonalát az infrastruktúra további fejlesztésével, perszonalizált kezelési folyamatok támogatásával és az ellátási folyamat felgyorsításával.

Projekttervünkben – a megyében rendelkezésre álló infrastrukturális feltételeket felmérve, a szakmai igényeket összehangolva – alakítottuk ki azt a végleges fejlesztési koncepciót, amelynek eredményeként 560 millió forint támogatásból a jelen kor elvárásainak megfelelő kardiológiai eszközpark kialakítása kezdődik el, beavatkozások és diagnosztika terén is. Emellett 240 millió forint támogatási összegből az onkológiai terület fejlesztéséért is teszünk, diagnosztikai, besugárzástervezési és terápiás eszközöket, szoftvereket szerzünk be – írják a Dr. Révész János főigazgató nevével fémjelzett közleményben. – A fejlesztéssel az orvosi ellátás színvonalának növelése a cél; a mai kor elvárásainak megfelelő technikai háttér biztosításával. Mindezek hozzájárulnak a betegellátás színvonalának növeléséhez, meggyorsítják a kezelési folyamatokat, ezzel is javítva a páciensek gyógyulási esélyeit.

/Fotó: bazmkorhaz.hu/