Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Újabb roma származású fiatalok ölthetik magukra az egyenruhát

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kötetlen beszélgetésre invitálta dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője azt a két fiatalt, akikkel a rendőrség ösztöndíj-szerződést írt alá. Az eseményen részt vett Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős államtitkár is.

Először 1996-ban hirdették meg a cigány származású fiatalok rendőrré válásának elősegítését célzó ösztöndíjas pályázatot. Az idei évben, az egészségügyi és a pszichológiai alkalmassági vizsgálatok elvégzése után Scholl Imrével és Buzsik Dominikkal kötött támogatási szerződést a főkapitányság.

Az elmúlt 25 évben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság támogatási rendszerével már harminckét roma származású fiatal került a rendőrség tagjainak sorába. Közülük kilencen teljesítenek jelenleg is szolgálatot megyénk különböző rendőrkapitányságain. A támogatott diákok közül jelenleg ketten a Miskolci Rendvédelmi Technikumban tanulnak, egy leendő rendőr pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatja tanulmányait.

Fotók: police.hu