Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrség szerint a gyorshajtók okozták a legtöbb balesetet a tehermentesítő úton.

A police.hu közleménye szerint nem történt halálos közúti közlekedési baleset Miskolcon, a Kiss Ernő utcában, amióta működik a Traffibox. A közlekedés biztonságát biztosító eszközt a napokban már másodszor fújták le festékkel. Először szürkével, most pedig a kék színt választották a rongálók.

Lassan fél éve működik Miskolcon, a Kiss Ernő utcában a Traffibox, ami az adott útszakaszon szűri ki a gyorshajtó sofőröket. A közelmúltban itt két halálos közúti közlekedési baleset is történt, amióta az eszköz figyeli az utat nem volt tragédia ezen útszakaszon. A napokban – eddig még – ismeretlen elkövető megrongálta a készüléket. A Miskolci Rendőrkapitányság rongálás elkövetése miatt szabálysértési eljárást indított az ügyben – adták hírül közleményükben.

A Miskolci Rendőrkapitányság az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a gyorshajtás a vezető baleseti okok közé tartozik. Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni! A Traffibox az agresszív gyorshajtók kiszűrésére szolgál, hogy mindenki hazaérjen!