Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bizonyára te is mérgelődtél már azon, hogy a tengerparti selymes homokot is képesek sokan beszennyezni. Üdítők fém kupakjaival, palackokkal, csipszes zacskókkal, egy időben ugye az egészségügyi maszkokkal is. A végtelen kékséget szegélyező homok szezonban és azon kívül is sokszor szemetes, ráadásul sok sok parton találkozunk a szomorú jelenséggel, hogy nagyon kevés vagy egyáltalán nincs is kuka. A kevéssé edukált, nemtörődöm utazó ilyenkor egy laza mozdulattal hajítja el az üres zacskókat, üvegeket, vagy hagyja a napozóhelyen azokat, mondván valaki majd biztosan összegyűjti. Szörnyű hozzáállás és viselkedés, mentség nincs rá.

Kicsit naív elképzelés, hogy mindenhol ilyen eszközökhöz folyamodnának, mindenesetre egészen inpiráló, ahogy ez a videó bemutatja, mit tehetnénk a fent leírtak ellen. Egy speciális eszköz szitálja meg a homokot, feltartóztatván a szemetet. Majd ezt követően a feldolgozható, újrahasznosítható hulladékból nem más készül… mint egy szemetes. Zseniális!