Ági segítségével időről időre betekintést nyerhetünk Toscana életébe. Talán már le sem kell írnim, hogy Bücs Ágnes a Napsütötte Toscana Facebook oldal üzemeltetője, férjével, Paoloval sok-sok éve élnek Toscanaban és üzemeltetnek egy Michelin-csillagos éttermet, és szállodát, főzőiskolát üzemeltetnek és számtalan rendezvénynek, esküvőnek adnak otthont.

Ági szemén keresztül mindig gyors és pontos tájékoztatást kapunk az itáliai helyzetről, ezért hát kitől tudhatnánk meg, ha nem tőle, hogy milyen is most ott az élet, hogy készülnek az olaszok a karácsonyra, mik ott a szokások, és végül, de nem utolsó sorban, kapunk tőle egy isteni receptet is, amit alább olvashatnak!

Íme az interjú, amiből az is kiderül, hogy milyen a karácsony Toscanában!

 

Elkészítés:

A durvára vágott mandulát és mogyorót egy tálba szórjuk. Összekeverjük a citromhéjjal, a felprított sárgabarackkal és narancshéjjal.

Egy másik tálba szitáljuk a kakaóporral elvegyített lisztet, hozzáadjuk az őrölt fűszereket és alaposan összekeverjük a másik tál tartalmával.

A cukrot és a mézet állandő keverés mellett felolvasztjuk. Felforraljuk, sűrű, sötét masszát főzünk belőle, és beleforgatjuk a magvas keveréket.

A masszát kivajazott tortaformába öntjük, és vízbe mártott evőkanállal elegyengetjük. 160 fokon, 50 percig sütjük, majd porcukorral megszórjuk.