Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Miskolc Zoo szeretné felhívni a figyelmet Földünkre, amelynek szennyezése és kihasználása visszafordíthatatlan következményekkel járhat, és ez a Föld élővilágára, növény- és állatvilágára is óriási veszélyt jelent.

Ez ellen egyébként mindannyian tehetünk, hiszen egyetlen csepegő csap is képes megtölteni egy üres kádat, vagyis a sok kis környezetkímélő cselekvés is nagy dolgokat hozhat létre.

Tegyél Te is a Földért!

Látogass el 2023. április 22-én szombaton, 10 és 16 óra között a Miskolci Állatkertbe, és ismerj meg játékos formában új dolgokat a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban.

Miskolc MJV Önkormányzatának HungAIRy Ökomenedzser Irodája két helyszínen fogadja az érdeklődőket.

A levegőminőség témájú sátornál a város PM monitoring hálózatával és a hozzá kapcsolódó honlappal ismerkedhetnek meg. A levegőminőségről szóló kérdőív kitöltéséért minden kitöltő ajándék tollat kap jutalmul.

A komposztálás témájú sátorban a komposztálás hasznosságát, folyamatát és a HungAIRy program keretében ingyenesen igényelhető komposztkeretet mutatják be az érdeklődőknek, emellett lehetőség nyílik komposztkeret igénylésre is.

A gyerekek sem maradhatnak ki az élvezetekből, őket játékokkal, gilisztabábokkal és gilisztafuttató versennyel várják.

A hétvégi látványetetések mellett a látogatók a Terrarisztokraták különleges terráriumi állataival ismerkedhetnek meg, a gyerekek pedig kipróbálhatnak néhány játékot újrahasznosított termékekből, valamint megismerkedhetnek a hulladékcsökkentés néhány apró fortélyával is.

A Föld Napját 1970. április 22-én rendezték meg először Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére. Az egyetemistából azóta az alternatív erőforrások világhírű szakértője lett, a Föld Napja pedig világméretű rendezvénnyé nőtte ki magát.