A Herman Ottó Múzeum kiállítóhelyei a nemzeti ünnepen is várják a látogatókat.

A múzeum 1899-ben alakult meg Borsod-Miskolczi Múzeum néven. 1914-ig a Borsod-Miskolczi Múzeum és Közművelődési Egyesület, majd ezt követően 1949-ig, az államosításig Borsod vármegye és Miskolc városa finanszírozta tevékenységét. Az intézmény 1953-ban vette fel a sokoldalú tudós, Herman Ottó nevét. 1963-ban vált a múzeumi szervezet központjává, és ettől az időtől terjedt ki gyűjtőterülete Borsod-Abaúj-Zemplén megyére.

A Pannon-tenger Múzeum Kiállítóépület, a Herman Ottó Emlékház, a Thália-ház és a Miskolci Galéria Rákóczi-házának kiállításai a megszokott rendben, térítésmentesen tekinthetők meg augusztus 20-án, szombaton 9-17 óra között.

A Miskolc Művésztelep története 1952-1980 című kiállításunkat, valamint a II. Budapesti Illusztrációs Fesztivál válogatott anyagát ezen a hétvégén tekinthetik meg utoljára.

A Herman Ottó Múzeum 1999-ben az Év Múzeuma lett Magyarországon, és Miskolc város önkormányzata Pro Urbe díjjal jutalmazta az intézményben folyó sokoldalú és magas színvonalú szakmai tevékenységet. 1997-től a Miskolci Egyetem kihelyezett Művelődéstörténeti és Muzeológiai Tanszékének is otthont nyújt a közgyűjtemény.

/Fotó: hermuz.hu/