Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Ünnepelt az SEG Automotive – új telephelyre költöztek

Az SEG Automotive magyar leányvállalata a cég életében a legmagasabb rangú látogatóit látta vendégül, velük együtt ünnepelték a cég új telephelyre költözését.

Az újonnan épült telephely a legjobb példa arra, hogy a fontos beruházások a járvány ellenére is folytatódtak a régióban. Ez a stratégiai beruházás egy hosszú távú elköteleződés az SEG Automotive-tól, és a legjobb példa a csapatmunkára és az együttműködésre. A koronavírus járvány, a beszállítói láncok nehézségei és autóipari átalakulás alakította kihívásokkal teli környezet ellenére a vállalatnak sikerült alapkövének letétele után másfél évvel befejezni a költözést az új telephelyére.

„Akkoriban itt csak néhány fém tartó oszlop volt látható. És mit látunk most: 25 ezer négyzetméter gyártócsarnokot – 800 berendezéssel, amit ide átköltöztettünk; a teljesen felszerelt fejlesztési központunkat, tesztgépekkel 4500 négyzetméteren; és modern irodáinkat, melyek megfelelnek a 21 század és a munkavállalóink igényeinek; és ne felejtsük el a napelem parkot a gyártócsarnokunk mellett valamint a csarnok és a logisztikai központ tetején.” – mondta Dr. Dobos Péter, a telephely vezetője.

Dr. Alakszai Zoltán, kormánymegbízott, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivataltól is méltatta a beruházást: „A magyar állam és az SEG Automotive eddigi együttműködése rendkívül hatékony volt és a fejlesztések arra utalnak, hogy igazán eredményes jövő elé nézünk. Örömünkre szolgál, hogy az SEG Automotive vezetése befektetési szempontból hosszú távon méltónak találta megyénket a bizalomra. Borsod-Abaúj-Zemplén megye olyan befektetésbarát üzleti környezetet kínál, amely a partnerségre és az együttműködésre épül. A megye előnyös fekvése, fejlett infrastukturális feltételei, kiegyensúlyozott politikai és gazdasági feltételei hozzájárulnak az SEG Automotive sikeréhez a térségben.” – tette hozzá a kormánymegbízott.

A rendezvény során felavatták a telephely új címét is, mely jelzi, hogy ez a zöldmezős beruházást, a lenyűgöző 50 ezer négyzetméternyi logisztikai és gyártócsarnok felkerült a térképre: 3711
Szirmabesenyő, Farkashegyi út 3.