Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szilágyi Áron kardvívó a sportfilmek vébéjét is megnyerheti. Muhi András Pires  rendezte alkotását  a hétvégén Milánóban zajló 40. FICTS Nemzetközi Sportfilm-fesztiválon a tavalyi év legjobb alkotásai között díjazzák az Olympic Spirit kategóriában. 

Az alkotás jó eséllyel indul a negyvenedik  gála fődíjáért

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert minden évben díjazza azokat a filmeket, melyek leteszik voksukat a sportkultúra, az olimpiai értékek népszerűsítése mellett.  20 különböző sportfilmfesztivál nyertes alkotásait, mintegy 100 filmet mutatnak be. Vasárnap este öt kontinens legjobb alkotásait díjazza a szakmai zsűri a Palazzo Lombardiában.

„Olyan filmet akartunk készíteni Áronnal, amely felér egy sportteljesítménnyel. Köszönöm a magyar vívótársadalomnak, a stábnak és az összes támogatónknak, hogy velünk voltak ebben a maratoni vállalásban”

– nyilatkozta a rendező.

Már bezsebelt néhány díjat

Mint arról korábban már beszámoltunk az "Egy mindenkiért" elnyerte a Magyar Mozgókép Díjat és nemrég a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál legjobb dokumentumfilm díját is. Az alkotást a 2021-es AIPS Sport Media Awardson, azaz a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség seregszemléjén az év legjobbjai között díjazták Dohában.

Vagyis szorítsunk egy újabb magyar sikerért ezúttal vasárnap!