Miskolc Extraligás férfi röplabda csapata vasárnap Dunaújvárosban lépett pályára.

Egyik csapat sem várta jó passzban ezt az összecsapást hiszen az eddig fordulók alkalmával egyik gárda sem örülhetett győzelemnek. Bagó László legénysége ezen a rossz szérián szerettet volna változtatni.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető összefoglalója:

Az egész mérkőzésről elmondható, hogy a hazai fiatal lelkes csapat mind három szettben is vezetett több ponttal is. Azonban ezt a hátrányt rendre le tudta dolgozni rutinosabb csapatunk, hol Kovács hol Csizmadia vezérletével. Bár mind három játékrész végjátékéra dunaújvárosi előnnyel fordultak a csapatok, de a MEAFC nem adta fel és mindannyiszor sikerült visszakapaszkodni és nem csak szettet, de mérkőzést is nyerni. Ami történelmi siker nem csak a klub, de a város férfi röplabda történelmében is.

Férfi Extraliga 6. forduló

DKSE – MEAFC-Miskolc 0:3 (-25, -23, -22)

Dunaújváros, Városi Sportcsarnok. V.: Bibók, Selega.

DKSE: Juhász 4, Farkas L. 3, Kisházi 10, Gőczi 16, Béres 16, Németh Z. 1. Csere: Kuti (liberó), Cserép 4,

Makó, Vadász. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

MEAFC: Kozsla 7, Kopecky 6, Kovács 8, Csizmadia 8, Komlósi 11, Árva 9. Csere: Dudás (liberó), Tar 2,

Szabó P. 1, Kapusi. Vezetőedző: Bagó László

Edzői értékelés:

Tomanóczy Tibor: – Büszke vagyok a csapatomra, mert nagyon nagyot küzdött. A rutintalanságot kell még leküzdenünk ahhoz, hogy sikeresek legyünk. A MEAFC rutinja és az döntött, hogy a végjátékokban egy Kovács Zoltánnal jobb volt nálunk az ellenfelünk.

Bagó László: – Az elmúlt fordulók sikertelen szereplését rosszul dolgozta fel a csapat, ezért a lehető legrutinosabb felállásban küldtem őket pályára. Ha nem is játszottunk jól, de a fontos pillanatokban higgadtak maradtunk és a három pontot ennek köszönhetően begyűjtöttük. Most ez volt a legfontosabb.

A bajnokság hazai pályán folytatódik november 3-án hazai környezetben amikor is a MAFC-BME-t látjuk vendégül- Várunk minden kedves szurkolót! A mérkőzésre továbbra is ingyenes a belépés.