Veszélybe kerülhet a Google Drive tárhely, ha WhatsAppot használsz

A WhatsApp biztonsági mentései hamarosan elfoglalhatják a Google Drive tárhelyet. A vállalat múlt évben bejelentett frissített feltételei véget vetnek az alkalmazás biztonsági mentés régóta fennálló mentességének.

Android-felhasználók, tervezzenek előre!

A béta verzióját használó felhasználók már tapasztalják a változást. Ez azt jelenti, hogy a biztonsági másolatok, ide értve a csevegési előzményeket, képeket és videókat, beleszámítanak a Google Drive tárhely kvótájába, függetlenül az ingyenes vagy fizetős változatot használod.

A Meta, a WhatsApp anyavállalata megerősítette, hogy a változás 2024 első felében minden Android-felhasználóra vonatkozik.

Előzetesen 30 napos értesítést fogsz kapni, amely szalaghirdetésként jelenik meg az alkalmazás Chat Backup beállításai között.

Azok számára, akik óvakodnak attól, hogy a csevegési előzmények felduzzasztják a Google Drive-ot, alternatív lehetőségek állnak rendelkezésre:

  • Közvetlen átvitel: Használja a beépített WhatsApp Chat Transfer eszközt, hogy zökkenőmentesen áttöltse adatait egy új eszközre. Ehhez mindkét telefonnak ugyanazon a Wi-Fi hálózaton kell lennie, de nincs szükség internetkapcsolatra.
  • Csak szöveges biztonsági mentések: Válasszon egy helytakarékosabb megközelítést, csak a szöveges üzenetekről készít biztonsági másolatot, kivéve a médiafájlokat.

 

Ez a házirend-módosítás összehangolja az Android-felhasználókat az iPhone-felhasználókkal, akiknek WhatsApp-mentéseik eddig is beleszámítottak az iCloud-tárhelybe. 

Ügyelj a felhőalapú tárhely használatára, különösen az ingyenes csomagok tekintetében. Készülj fel a WhatsApp Google Drive tárhelyének hatásaira.