Rasovszky azt nyilatkozta, a vasárnapi fináléban még egy kicsit szeretne javítani, és akkor akár a helyezést tekintve is előre léphet.

Az utolsó előtti versenynap szombati előfutamaiban mindössze négy magyar volt érdekelt.  Az uszonyos úszásban 17-szeres világbajnok Senánszky Petra ugrott medencébe elsőként 50 méter gyorson. A magyar versenyző idén felállított egyéni csúcsától (24.81.) elmaradva 25.04 másodperccel csapott célba, így a 17. helyen zárt, azaz éppen lemaradt a középdöntőről.

Férfi 1500 méter gyorson a nyíltvízi versenyeken sikeresen szerepelt magyarok ugrottak medencébe. Rasovszky Kristóf egyéni legjobbját (1:55.46) ezúttal is megjavítva, 14:54.09 perces idővel a hetedik helyen bejutott a döntőbe, míg a csapattal második Betlehem Dávid mindössze 11 századra élete legjobb eredményétől, 14:59.76 perccel összesítésben a tizenötödik lett.

"Előzetesen úgy számolgattunk, hogy van hét fixen döntős úszó a mezőnyben, nekünk pedig egy hely jut. Nagyjából ezerháromszáznál láttam, hogy körülbelül együtt vagyok a legjobbakkal, szóval tudtam, jó helyen állok és a végén kell egy kicsit megnyomni"

– nyilatkozta az MTI-nek Rasovszky, aki korábban 400 és 800 méter gyorson is egyéni csúcsot úszott, ráadásul mindkét számban teljesítette az olimpiai szintet is, amely itt a leghosszabb medencés távon már korábban megvolt neki.

(Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd)