Yasuhiro Suzuki nagyot álmodott: olyan hajót képzelt el, ami pontosan úgy néz ki, mint egy zippzárkocsi. Vagyis, ahogy a habokban halad és azok "kettéválnak" olyan, mintha a jármű kibontaná a vizet!

Sétahajók megannyi méretben léteznek, akár a fél focipálya hosszúságú luxus yachton át a csupán egyszemélyes mini hajókig. A formájuk viszont általában megegyezik, maximum a modernebb és a régiesebb jellegűeket tudjuk megkülönböztetni. Tervezési szempontból, az áramvonalasság miatt persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyen az alak, kár azt gondolni, hogy “unalmas”. Egyszerűen csak ez vált be.
Yasuhiro Suzuki japán dizájner azonban szakított a szokványossal, olyan formavilágot álmodott a tengerre, ami mellett nem lehet elmenni szótlanul. Pláne úgy nem, hogyha látunk róla egy drónos fotót.
Suzuki ötlete egy repülőút során született meg: ahogy lenézett a süllyedést megkezdő gépről és a tenger csillogó hullámai szétnyíltak a magaslatból mininek tűnő hajók nyomán. Ez a látvány késztette arra, hogy egy valódi zippzárkocsit “tegyen a vízre”.
Fényezését tekintve króm, hogy még jobban hasonlítson az 1851-ben feltalált zippzárakra. Érdekesség, hogy a mai napig legtöbb ilyen zárat készítő cég, az YKK is japán: Tadao Yoshida alapította, 1934-ben. Mai napig évi 2 millió kilométernyi zipzárt gyártanak.