Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

182 óvodai és bölcsődei dolgozót teszteltek Miskolcon

A Bosch segítségével csaknem kétszáz bölcsődei és óvodai dolgozót teszteltek le Miskolcon, a vizsgálatok során egyetlen koronavírus-fertőzöttet sem találtak.

A pedagógusok így megbizonyosodhattak arról, hogy nem fertőződtek meg az elmúlt napokban, hetekben.

A teszteléshez szükséges mintákat a helyszínen, a bölcsődék és óvodák egészségügyi helyiségeiben vették le a vizsgálatokat végző szakemberek, a kiértékelésüket pedig a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. tesztközpontjában végezték. A teszteléshez a Bosch által tervezett és gyártott Vivalytic berendezést és kazettákat ajánlottak fel, amelyek 39 perc alatt megbízható eredményt adnak, ezzel pedig a világ egyik leggyorsabb PCR-tesztjének számítanak.


A Bosch az új vizsgálati eszközt elsősorban mobil tesztközpontokban történő használatra fejlesztette ki, érzékenysége 98, specifikussága pedig 100 százalék, ami azt jelenti, hogy használata során a gyártó szerint egyáltalán nem születnek „álpozitív” eredmények. Kifejlesztésében a Bosch egy német biotechnológiai társasággal is együttműködött, egy tesztelési ciklusban egyszerre öt mintát is meg lehet vizsgálni – áll az önkormányzat közleményében.

Három napon át tesztelték a bölcsődei és óvodai dolgozókat az önkormányzat koordinátorainak segítségével.

A vizsgálatot végzők szerint az, hogy a negyedik hullám küszöbén egyetlen egy fertőzöttet sem találtak, mindenképpen némi bizakodásra ad okot.

 

Fotó: bosch.com