Muzsikusok, operaénekesek és bábszínészek összjátékában kel életre Kodály Zoltán Háry Jánosa a pécsi Bóbita Bábszínház és a Pannon Filharmonikusok zenekar közös produkciójában november végén.

November 26. és 27.

Pécsen hatvan esztendeje működő intézmény közleménye szerint a Háry János című daljátékra épülő, Halasi Dániel rendezésében megvalósuló bábelőadást először november 26-án, majd egy nappal később látható a pécsi Kodály Központ hangversenytermében.

Kik is fognak szerepelni a darabban?

Az öt éven felülieknek szóló produkció főbb szerepeiben Váradi Marianna, Haja Zsolt, Bognár Szabolcs, Vermes Tímea és Megyesi Schwartz Lúcia énekel, a bábszínházi művészek – Matta Lóránt, Illés Ilona, Mag Eszter, Papp Melinda, Várnagy Kinga, Czéh Dániel és Arató Máté – és a nagyzenekari muzsikusok mellett közreműködik a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus és a Pannon Gyermekkar.

Két új bemutató is a repertoárba kerül

A bábtársulat honlapján közölt információk szerint a Bóbita Bábszínház a 2021/2022-es évad során a Háry János premierjét követően – számos korábbi produkció mellett – még két új bemutatót tervez, a következő esztendő tavaszától pedig immár a harmadik produkcióban láthatja a Bóbita közönsége Torzonborzot, a rablót.

 

Kép: pixabay.com