Kezdőlap KIEMELT

A CineFest életműdíjasa: Molnár Piroska

Az elismerő díjat a szeptember 9-i, pénteki nyitógálán személyesen veszi át a művésznő Miskolcon.

Molnár Piroska a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A kivételes művész számtalan emlékezetes színházi és filmszereppel örvendeztette meg a közönséget az évtizedek során. Alapító tagja volt a Katona József Színháznak, társulati tagja volt a Nemzeti Színháznak is. Színházi és filmszerepei mellett szinkronszerepeiről is ismert, mások mellett ő Kathy Bates állandó magyar hangja.

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színésznő személyesen vesz részt a Magyar hangja… című, magyar szinkronról szóló dokumentumfilm világpremierjén is, amelyre 10-én, szombaton kerül sor a CineFesten a CINEDOCS versenyprogramban. Az alkotók a vetítést követően készséggel válaszolnak a nézők kérdéseire.

A Magyar hangja… című, egész estés dokumentumfilm a magyar szinkron történetéről, múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről szól. Azt is vizsgálja, hogy miképp vált a magyar kultúrörökség és kultúrkincs részévé a szinkronizálás és néhány emblematikus magyar szinkron. A fesztivált követően az alkotást az RTL Magyarország platformján láthatjuk majd.

(Fotó: Sárosi Zoltán)