A CineFesten láttuk: Lighthouse (A világítótorony)

180423_A24_Day_03B_0897.jpg

Egy tengerbe nyúló kis sziklán lévő világítótoronyba hosszú gyalogút után érkezik szolgálatra két nem túl bizalomgerjesztő fickó: a tapasztalt öreg (Willem Dafoe), és a korábban favágóként dolgozó újonc segédje (Robert Pattinson). A vágyaik, a félelmeik, a szuggesztív környezet és persze a magány egyre nagyobb hatással lesz az elméjükre, mely katartikus módon determinálja a két férfi viszonyát.

Mindkét színésznek járna az oscar jelölés jövőre, de a film egyszerűen nem fog hasítani a mozikban, megértem, miért nem vállalták be a forgalmazók idehaza. Fekete-fehér film, széles vászon helyett klasszikus kocka (TV) méretű a kép! A nagyközönség nem fogja szeretni, viszont bizonyos körökben kultstátuszra fog emelkedni már a megtekintés pillanatában.

Nincs szívem elárulni semmi több részletet. Vannak jelenetek, amelyek hosszú időre beéghetek a retinánkba, az utolsó képsor pedig örökre!

2019. szeptember 16-án, hétfőn 21:15-kor utolsó lehetőség megnézni ezt a MESTERMŰVET moziban az országban! (Miskolc, Cinefest, Uránia terem – INGYENES!)

Előzetes:
https://www.youtube.com/watch?v=42_UHhpq530&fbclid=IwAR0a2Y-34zMxkDskxW364XfdPY22M9uyn98ir8DileAhKafnohHkOiJ24t8

Lichtenstein Raymond