Varázslatos hangulat, menj át rajta. A Magyar Közút ütős ünnepi fotótémát biztosít idén a karácsony szerelmeseinek, ugyanis a főváros melletti Megyeri híd átváltozik az ország legnagyobb köztéri karácsonyfájává.

A híd pesti hídfő felőli pilonja és ferdekábelei három napon keresztül, december 21-23. között speciális díszkivilágítást kapnak, így lesz hatalmas, zöldellő karácsonyfa az ikonikus, monumentális építményből.

Meghatározott időben világít 

A 100 méter, vagyis 35 emelet magas híd pilonjának egyedi fényfestését az ünnepre való ráhangolódás jegyében a kijelölt napokon 16 és 24 óra között bárki megcsodálhatja. 

Aki nem csupán a Megyeri hídon áthaladva szeretné szemügyre venni a nem mindennapi látványt, semmiképpen ne álljon meg a leállósávon, azt csak műszaki hiba esetén lehet használni.

Ha fotóznál é megörökítenéd ezt a különleges élményt, akkor azt javasolják, hogy a 2-es főút felől közelítsd meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig az útbaigazító táblák segítségével könnyedén és  biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthatsz a nem mindennapi látványossághoz.  

Ellenőrzéssel segítik a rendet

A díszvilágítás idején az Országos Polgárőr Szövetség járőrei is folyamatos szolgálatot teljesítenek a hídon, az útpályán és a járdakonzolokon az ott tartózkodók biztonsága érdekében, míg a közútkezelő dunakeszi mérnökségének szakemberei a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd.

fotó: csodalatosmagyarorszag.hu